Demokrati

Stadshallen är Lundabornas vardagsrum. Här möts kultur och demokrati på ett unikt sätt – och här är alla välkomna! Här kan du läsa om några projekt- och initiativ inom demokrati.
Hör av dig om du vill arrangera något i Stadshallen!

IK Eos är södra Sveriges största basketförening. Sedan 2016 har IK Eos byggt upp ett socialt hållbarhetsprogram “Eos Cares”, med syfte att öppna upp föreningen för alla invånare och samhällsgrupper i Lund. 

Verksamheten har allt eftersom spridits långt utanför Eoshallen, och Eos Cares driver idag aktiviteter över hela Lunds kommun och till Stadshallen.
Exempel på aktiviteter som utvecklats inom Eos Cares är bl a språkcaféer, språkaccelerator, SFI-läxhjälp och studiehandledning på elevernas modersmål, återbruksverkstad, samhällsrådgivning, seminarier, feriepraktik & nattidrott för ungdomar, cykelskola, naturutflykter, hemspråksundervisning, sommarläger, sommar- och vinterfester och mycket annat. Flera av dessa initiativ och sammankomster hittar ni på Stadshallen. Se evenemangskalender för inplanerade event.

Human Rights Festival – tillbaka i Lund 20/24!

Save the Date för Human Rights Festival i Lund 7 december 2024 – hör av dig redan nu om du vill anmäla en programpunkt!

Tack till alla möjliggörare och partners som gjorde festivalen möjlig 2023. Vi vill fortsätta förstärka Lund som en Human Rights City. Vill du vara med? Kanske som utställare, talare eller sponsor? Hör av dig till oss!

Var med och påverka Lund! Vi uppmärksammar de Lundaförslag som kommer in i Stadshallen.

Kommunfullmäktiges sammanträde hålls i Stadshallens Konsertsal. Här kan du titta tillbaka på tidigare Kommunfullmäktige och även notera datum för kommande sammanträde. Du vet väl att du är välkommen att följa Kommunfullmäktige på plats? Välkommen!

Ungas röster höjs i Stadshallen!
Det finns flera chanser för dig som ung att påverka Lunds politik. Kolla in info om ungdomstinget, inflytandecafé och elevrådsdagen!

Kolla in alla Raoul Wallenberg Talks sändningar här!