Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Föreläsning: Digitala plattformar och cirkulär klädkonsumtion

april 9 @ 14:00 - 15:00

Hur använder vi konsumenter cirkulära tjänster för kläder och hur resonerar vi kring dessa tjänster? Vilka behov fyller de egentligen hos oss? Dessa och många fler frågor kommer vi att diskutera under den här timmen när vi djupdyker i vilka möjligheter och utmaningar det finns inom cirkulär klädkonsumtion.

Kan cirkulära tjänster rädda oss? Det är svårt att vara en cirkulär konsument. Cirkulär konsumtion kräver ofta kunskap, tillgång till viss infrastruktur (exempelvis second hand butiker), och kan vara både tidsmässigt och ekonomisk krävande. Som ett svar på dessa problem har ett antal cirkulära tjänster utvecklats och lanserats på senare år.

Digitala plattformar som möjliggör hyrandet av kläder, klädreparationer samt köp och försäljning av second-hand kläder finns nu tillgängliga för konsumenter. Dessa plattformar och de tjänster de erbjuder ramas ofta in som både cirkulära och bekväma, ett sätt att vara hållbar utan att spendera för mycket tid eller göra avkall på variation och kvalité. Men hur används de egentligen av konsumenter?

Detaljer

Datum:
april 9
Tid:
14:00 - 15:00

Plats

Botulfshörnan
Botulfsgatan 1C
Lund, 223 50
+ Google Map