Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Föreläsning: Hur går det för hållbarhetsarbetet i Lund?

april 12 @ 10:00 - 12:00

Välkommen till Lunds kommuns årliga evenemang Hållbarhetsläget! Vi i ger dig en inblick i hur det går för hållbarhetsarbetet i kommunen. Når vi våra mål? Vilka är framgångarna och vilka utmaningar har vi? Låt dig inspireras av goda exempel och hur vi tillsammans kan arbeta för ett hållbart Lund!

Under flera år har Lund varit en av de främsta kommunerna på miljöarbete i Sverige och 2023 blev Lund utsedd till Sveriges miljöbästa kommun och till landets främsta mobilitetsstad. I Europa är Lund en av de 100 städer som EU utsett till att gå före i klimatarbetet för att uppnå klimatneutralitet till år 2030.

Det är framgångar som sporrar oss att bli ännu bättre i vårt arbete med att skapa förutsättningar för lundabor, företag, organisationer och föreningar att göra hållbara val och vara delaktiga i den omställning som pågår i samhället med ett förändrat klimat.

Under förmiddagen presenterar vi resultatet av det gångna årets arbete och fördjupar oss i några exempel från verksamheter och samarbetsprojekt.

Eventet är öppet för alla – medarbetare, förtroendevalda, företag, föreningar och invånare i Lunds kommun som arbetar med eller är intresserade av hållbarhetsfrågor. Vi bjuder på fika!

För program och anmälan:

Länk till anmälan – ui.ungpd.com

Detaljer

Datum:
april 12
Tid:
10:00 - 12:00

Plats

Amfi
Stortorget 9
Lund, 222 23
+ Google Map