Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Human Rights Festival

december 9

25 spännande programpunkter om mänskliga rättigheter i Lunds stadshall – helt kostnadsfritt!

Årets Human Rights Festival bjuder bland annat på samtal om fascism, kvinnors rättigheter, fattigdom i Sverige, idrottens roll för ett bättre samhälle och AI kopplat till mänskliga rättigheter.Dessutom – ta del av unika bilder från fronten i Ukraina och presentation från Världens största demokratiprojekt. Lyssna på Håkan Juholt, Antje Jackélen, Eskil Fagerström och representater från ideella organisationer, akademin och näringsliv. Förbered dig på en fantastisk dag med kunskap, insikter och inspirerande människor. Human Rights Festival 2023 tar plats på tre scener i Stadshallen i Lund.

Human Rights Festival startades av Altitude Meetings och Raoul Wallenberginstitutet för att sprida kunskap om mänskliga rättigheter och demokrati genom olika kulturuttryck.Varför anordnas festivalen?
Det demokratiska utrymmet krymper världen över. Det är därför viktigare än någonsin att försvara de demokratiska värderingarna och våra grundläggande rättigheter.
Mycket går framåt. Men de senaste åren har vi sett en oroande global trend med inskränkta grundläggande fri- och rättigheter, såsom yttrandefriheten, rörelsefriheten, mötesfriheten och rätten till en rättvis rättegång. Därmed är demokratin i realiteten hotad.

Kolla in programmet på humanrightsfestival.se – ingen anmälan krävs, först till kvarn gäller!

Varmt välkomna till Sveriges första festival för mänskliga rättigheter!

Detaljer

Datum:
december 9
Webbplats:
www.humanrightsfestival.se

Arrangörer

Altitude Meetings
Raoul Wallenberg Institutet

Plats

Stadshallen
Stortorget 9
Lund, 222 23
+ Google Map
Visa Plats-webbplats