Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kulturnatten på Stadshallen

september 16 @ 10:00 - 23:00

Kulturnatten lördag 16 september tar plats över hela Lund, nedan ser du arrangemangen i Stadshallen. Stadshallen är öppen hela dagen från 10- ca 23. Samtliga evenemang är kostnadsfria och principen först till kvarn gäller. Välkommen!

Konsertsalen

20.00-20.45 True Music Project

True Music Project är ett spännande musikaliskt möte mellan den etablerade konsertpianisten, sångerskan och kompositören Tania Naranjo och skådespelaren, sångaren och textförfattaren Reuben Sallmander. Tillsammans skapar den mångfacetterade duon innerlig musik med poetiska texter på svenska, engelska, spanska och hebreiska. True Music Project är ett ärligt musikprojekt där det latinamerikanska och judiska blandas med klassiska toner, kryddat med pop- och rockinfluenser.

22.00-22.45 Quilty

Quilty bildades 1993 och bandet har genom åren etablerat sig som Sveriges främsta företrädare för irländsk folkmusik. Med personliga arrangemang, musikalisk virtuositet och klangfylld stämsång har de satt sin prägel på den traditionella musiken och rönt stor framgång på sina turnéer och i konsertsamarbeten med körer och symfoniorkestrar över hela landet.

Amfi

18.30-19.00 Kulturpris- och stipendieutdelning

Lunds kommuns kultur- och fritidsnämnd presenterar stolt årets kulturpristagare och kulturstipendiater. Varmt välkommen till denna högtidsstund med kultur- och fritidsnämndens ordförande Sebastian Jaktling som delar ut pris och stipendier. Årets kulturpristagare är fotografen Ingemar D Kristiansen som dokumenterat Lund i ett halvt sekel. Årets kulturstipendiater är: Barbro Citron, Ebba Möller, Eskil Roos, Juliette Näsström, William Reed.

19.00-19.45 Lediga lokaler – kulturlivets livsluft?

Replokaler, ateljéer och fria scener är en förutsättning för ett levande kulturliv, brukar man säga. Men finns sådana platser i Lund idag? Fanns de förr? Och hur påverkar en brist på lokaler stadens kulturutövare? Konstnären Bianca Maria Barmen, arkitekturskribenten Julia Svensson och kulturgeografen Johan Pries samtalar med Sydsvenskans Eskil Fagerström om Lunds arenor för kultur förr, nu och i framtiden. I samarbete med Altitude Meetings, Sydsvenskan och Visit Lund.

21.00-21.45 Lund växer – hänger kulturen med?

Om 10-15 år är Lund en betydligt större stad än idag. Brunnshög, Västerbro och förtätning gör att fler väljer Lund för att jobba och bo i. Hur viktigt är det att kulturliv och kulturutbud hänger med i denna förändring? Är det olika förutsättningar för gräsrotskultur och ”kommersiell” kultur? Hur ser kommunens plan ut? Har näringslivet en plan och ett ansvar? Välkommen till panelsamtal och diskussion med deltagare från kommun, näringsliv och kultursektorn.  I samarbete med Altitude Meetings, Sydsvenskan och Visit Lund.

 

Botulfshörnan

12.00-13.00 samt 13.30-14.30 LIMUS – Mix! Familjekonserter

Sedan snart trettio år ger LIMUS sina elever möjlighet att vara aktiva medskapare av Lunds Kulturnatt. I år bjuder de på två konserter med två olika program i sin nya serie av interaktiva konserter där publiken gör mer än att lyssna och spelarna gör mer än att spela. Vänta dig den välkända blandningen av olika instrument, olika åldrar och allt från nybörjare till avancerade spelare. Programledare är Jin Kuh och Mohan Zheng.

16.00-18.00 150 år med kvinnor vid akademin

I år är det 150 år sedan kvinnor fick rätt att läsa vid de svenska universiteten. Lunds universitet uppmärksammar detta på olika sätt under hösten med start på Kulturnatten. Där blandas korta, populärvetenskapliga föredrag som berör olika aspekter av de kvinnliga pionjärerna inom akademien med sång och musik hämtad bland annat ur Lunds kvinnliga studentförenings arkiv. Föredragen modereras av Elsa Trolle Önnerfors, docent i rättshistoria, och Fredrik Tersmeden, arkivarie och historiker. För detaljer och exakta tider: se Kulturnattens digitala program och Lunds universitets hemsida.

19.30-20.30 Gunnar Svebring: ”Pilkastaren”

Gunnar Svebring presenterar sin filosofiska kriminal/lundaroman. Gunnar är Lundensare sedan födseln, författare och vispoet med en Fil mag i Litterär gestalning. Han debuterade 2019 med ”Pakten” – en psykologisk thriller och meta-roman. ”Pilkastaren” utspelar sig i ”Den lilla staden som tar sig själv på så stort allvar”, d v s Lund, hösten 1998.

21.00-21.40 Spontankören sjunger- lyssna, bli glad och sjung med – alla kan sjunga!

Spontankören sjunger för glädjen att sjunga tillsammans – blandar visor, blues, jazz, ballader, gammalt och nytt…

 

Vardagsrummet/entréplan

10.00-23.00 Utställning med Mina Ali

Mina Ali målar visar upp konst i olika tekniker och kommer även att måla live på ett av sina verk.

13.00-23.00 Utställning med Spyken

Vernissage kl. 13-14. Spykens estetelever i åk 2 bjuder barnpubliken på vernissage ”Barn har rätt att leka”. Barn får titta på konst, lyssna på livemusik och sagoläsning.

15.00-15.30 Lunds spelmansgille

 

Vån 2, utställning

13.00-23.00 Utställning med Ingemar D Kristiansen

13.00-23.00 Fotoutställning Erosion av Kristoffer Granath

 

Detaljer

Datum:
september 16
Tid:
10:00 - 23:00

Plats

Stadshallen
Stortorget 9
Lund, 222 23
+ Google Map
Visa Plats-webbplats