Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Utställning: Gud välsigna världen – Jens Flemister Åkesson och Birgitta Hall

augusti 6 @ 10:00 - augusti 23 @ 17:00

Stämningar, fantasier, visioner och transformationer skulle kunna vara en passande undertitel för denna utställning utan vernissage.

Väntar Harmagedon runt hörnet? Eller Paradiset? Ska dessa motbilder förstås som ett uttryck för en äkta vision eller bara  som en fantasi driven av en rädsla för det okända i en kämpig samtid?

Vad som är säkert är att de oroliga tiderna  föder fram olika stämningar, allvarliga eller uppsluppna, ödmjuka eller världsfrånvända som åkallar en GUD som måtte välsigna denna olyckliga värld. Det  individuella livet måste förvandlas på ett djupgående plan, transformeras, för att överleva psykiskt.

Birgitta Hall  är stämningarnas mästarinna och hennes lekfulla, nyckfulla abstrakta bilder växer fram ur en självklar musikalitet odlad under många liv som i olika grad  genljuder i hennes  verk. Akryl är hennes främsta medium.

Jens Flemister Åkesson finner glädjen i att  fritt och expressivt få söka sig fram med färg och form för att i den ofta figurativa och måleriska bilden upptäcka ett äkta uttryck i en blick, hållning eller situation. Vattenbaserad olja är Jens förstaval.

Välkommen att se in i andra världar med oss under några veckor i augusti!

Arrangör: Jens Flemister Åkesson och Birgita Hall

Detaljer

Start:
augusti 6 @ 10:00
Slutar:
augusti 23 @ 17:00

Plats

Stadshallen
Stortorget 9
Lund, 222 23
+ Google Map
Visa Plats-webbplats