Om Stadshallen

Stadshallens lokaler är fantastiska för musik, humor, dans, möten och föreställningar – samtidigt som det är härifrån som Lund styrs politiskt. Via Stadshallen kan vi öppna dörrarna för så många fler.  

Vardagsrummet, på bottenplan, är öppet och tillgängligt för alla. Använd platsen för ett spontant möte, ta med dig böckerna och studera, låna en bok eller ett spel på plats. Här erbjuds också musik, författarsamtal, debatter, utställningar och sagostunder.

Hyr Botulfshörnan kostnadsfritt

Botulfshörnan, som vätter ut mot Botulfsplatsen, är möjlig att nyttja fritt under ordinarie öppettider. Kravet är att det är öppna arrangemang som alla kan ta del av. Har du idéer eller själv vill anordna något – skriv eller ring för bokning:
stadshallen@altitudemeetings.se, 010-20222032.

Här ser du alla gratisevent som arrangerats i Stadshallen (över 250 stycken)!

Stadshallen erbjuder flera ytor för utställning i olika form. Vägghängd utställning från väletablerade konstnärer, skolklasser, konstföreningar mm. Om större ytor behövs för montrar eller golvyta går det att anpassa efter huset övriga aktiviteter. Behöver du hjälp med ideér eller vill boka upp ytorna – prata med oss! stadshallen@altitudemeetings.se, 010-202203

Information om Stadshallen

Stadshallen ritades av Klas Anshelm och byggdes 1968.

Klas Anshelm föddes 4 februari 1914 i Göteborg. Efter arkitektstudier på Chalmers 1940, fick han jobb på Hans Westmans arkitektkontor i Lund.
Att tillvarata dagsljuset var centralt i nästan samtliga Anshelms verk, vilket har förstärkts i Stadshallen när nu ljusinsläppet är centralt även i markplan. Stadshallen präglas av enkla materialval som tegel och plywood, men av mycket exklusiv arkitektur och genomarbetade detaljer. Det var ett utmanande arbete att få Stadshallen att passa in i en trekantig yta i det medeltida Lund.

Namnen på Stadshallens rum och salar
En namntävling arrangerades hösten 2021 där Lundaborna fick vara med och bidra med sitt namnförslag till den nyrenoverade Stadshallen. Stadshallen erbjuder 9 unika rum, från poddstudio till konsertsal. Utanför och mellan alla mötesrum finns dessutom hörn och vrår som går att använda på flexibla och kreativa sätt. De är uppkallade efter kvinnor som verkat i Lund under 400 år – från 1500-talet till det sena 1900-talet. Kvinnorna kommer från vitt skilda bakgrunder, men de har alla något gemensamt – deras arbete har både banat väg för sin tids kvinnor samt lämnat något vidare till eftervärlden, till exempel byggnader och engagemang.

Här kan du läsa mer om kvinnorna bakom namnen i Stadshallen.